Image

Életvédelmi dugaszok

Mint a nevéből is értetődő, olyan dugaszokról van szó, melyek életet menthetnek. Használatukkal elkerülhető, hogy olyan áramütést szenvedjünk el, ami bármikor előfordulhat egy építkezésen, a lakásunkban vagy bárhol.
RCD01G Életvédelmi adaptor
Leírás: Az életvédelmi dugaszok különösen az ipari területeken, sörgyárak, víztöltődék, élelmiszergyárak, nyomdaipar, építkezéseken és sok más ipari gyáraknál ajánlott.
Megnevezése: Hordozható életvédelmi RCD adaptor (FI relé).
Típus szám: RCD01G – vízálló RCD adapter.
Működési elve: a szerkezet figyeli a fázis és a nulla vezetéken folyó áramerősséget és ha a kettő nem azonos – azaz valahová máshová folyik az áram – akkor azonnal lekapcsol.

A relé olyan gyors és érzékeny, hogy jó esetben az áramütött nem is érzi, hogy életveszélyben volt.
A FI relé nem váltja ki a kismegszakítót (biztosítékot), azaz nem véd a túlterhelés ellen! És persze a megfelelő elektromos szigetelést sem pótolja. Az RCD01G tipusú relé érzékenysége 30 mA, azaz ekkora áramszivárgás esetén old le. Az emberre kb. 70 mA áram már halálos, ezért ideális a 30 milliamperes. A 70 mA nem kőbevésett érték, ennél kevesebb is végzetes lehet, de ennél jóval nagyobbat is túléltek már. Azaz, az érzékenység kiválasztása nagyon fontos, lakásban a 30 mA-est, egyedi helyeken pl. műhelyben a 10 mA-est érdemes használni.

Image

Copyright © 2019 SepsiSolar